Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente met nagenoeg fitte selectie tegen RKC: 'Belangrijk dat hij terug op het trainingsveld is'

De interlandperiode is voorbij en de eredivisie gaat onverminderd verder. FC Twente treft zaterdagavond hekkensluiter RKC Waalwijk. De ploeg van trainer Oosting zal het moeten doen zonder sterkhouder Daan Rots, die een liesblessure heeft opgelopen. Positief nieuws is dat middenvelder Michal Sadílek eindelijk weer meetraint met de selectie.

Voor Oosting is het duel tegen RKC extra bijzonder: tot hij in 2023 een contract tekende bij FC Twente, was hij hoofdtrainer van de club uit Waalwijk. RKC bezet momenteel de achttiende plaats en heeft nog geen punten weten te behalen.

Gecharmeerd van RKC

Oosting is gecharmeerd van zijn oude club en ziet potentie, ondanks hun moeilijke seizoenstart. “Ze hebben wapens. Hun spits, Zawada, vind ik wel goed. Cleonise is gevaarlijk met zijn snelheid in de omschakeling, en Van den Buijs is sterk aan de bal", aldus de trainer. "Ze hebben het moeilijk, maar ik vind dat ze een ploeg hebben met kwaliteiten waar we goed op moeten letten."

Fitheid

In Waalwijk moet FC Twente het doen zonder Daan Rots. Het goede nieuws is dat Van Wolfswinkel terugkeert bij de groep.

Younes Taha en Michal Sadílek ontbreken nog steeds, hoewel Sadílek inmiddels weer meetraint. “Het is heel belangrijk voor het team dat we een speler als ‘Mika’ weer mogen verwelkomen op de trainingen", zegt Oosting. "Dat is niet alleen goed voor het team, maar ook voor hemzelf."

Focus op Lazio

Na het duel tegen RKC heeft Twente enkele dagen om zich voor te bereiden op het volgende hoofdstuk in zijn Europese avontuur. De ploeg speelt thuis tegen het altijd gevaarlijke Lazio Roma. “Lazio is een club met traditie en speelt structureel Europees voetbal. Wij willen ons graag met hen meten."

Lees verder onder de afbeelding.


RKC FCT Joseph Oosting 20241810
Beeld: 1Twente/Niels Wesselink

De trainer benadrukt dat hij zijn team tactisch goed zal moeten neerzetten tegen de Italianen. “Italiaanse ploegen staan verdedigend vaak heel sterk. Ze hebben ook hun wapens: veel snelheid en spelers met een goede individuele actie. We gaan zien of we de goede lijn in Europa kunnen voortzetten.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.