Verkeer
Stuur appje
Zoek

Funky Toddlers uit Hengelo in halve finale van Holland's Got Talent

241020 funky toddlers HENGELO
Dansgroep de Funky Toddlers heeft de halve finale van Holland's Got Talent bereikt
Beeld: rtl4

Dansgroep de Funky Toddlers uit Hengelo heeft de halve finale van het populaire RTL4-programma Holland's Got Talent bereikt. Onder leiding van coach Imaury Kidlock, een bekende naam in de danswereld, hebben de Funky Toddlers afgelopen vrijdag het publiek en de jury weten te overtuigen met hun unieke stijl en aanstekelijke enthousiasme.

De Funky Toddlers hebben tijdens hun optredens laten zien dat ze niet alleen beschikken over technische vaardigheden, maar ook over een enorme passie voor dans. Hun creativiteit en teamgeest zijn kenmerkend voor de groep.

231020 iron halve finale STILL RTL4
Lees ook
IRON overtreft zichzelf in Holland's Got Talent: Hengelose dansers naar de finale

De aflevering waarin de Hengelose dansers shinen is op 1 november om 20.00 uur te zien op RTL4. Coach Kidlock: "We zijn enorm trots op wat we tot nu toe hebben bereikt en kunnen niet wachten om ons te laten zien in de halve finale," aldus coach Kidlock..

icon_main_info_white_glyph

Locking

De dansgroep traint bij Dansstudio X-Dance in Hengelo. Het genre dat ze beoefenen heet 'locking'. Bij locking wordt gedanst op hiphop en funk, met snelle overdreven bewegingen, waarbij vooral de armen en de handen worden gebruikt en waarbij de heupen en benen minder dominant zijn. De locker bevriest doorlopend voor korte tijd, waarbij deze de houding vasthoudt. Dit doet denken aan een haperende robot.

Een ander dansgroep van Dansstudio X-Dance deed het vorig seizoen erg goed in hetzelfde programma. IRON eindigde toen in de finale op plek 2

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.