Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelo verandert in spookstad: griezelige figuren treden naar buiten tijdens Halloween

20241021 halloween almelo
Beeld: Björn van den Elst

Zoals ieder jaar wordt het centrum van Almelo één avond omgetoverd tot spookstad. Met griezelige activiteiten en angstaanjagende horrorfiguren belooft Halloween Almelo weer een huiveringwekkende editie te worden.

Het jaarlijkse evenement is verdeeld over de binnenstad van Almelo. Na het grote succes van afgelopen editie is de Scare Zone ook dit jaar weer in Doepark de Hagen te vinden. Bij Fusion Plaza word je tot heks of tovenaar opgeleid, in het Wevershuisje maakt fotograaf Macabre griezelige foto’s, de Scary Dancers van La SteSa en Interall geven optredens op de Koornmarkt en het Marktplein en in het centrum lopen mobiele acts rond, zoals The Joker en de Witte Wieven.

Nieuwe attractie

Volgens organisator en theatermaker Jos Brummelhuis is er dit jaar een nieuwe attractie tijdens Halloween Almelo. “Deze editie staat er op het Waagplein een Nightmare Castle. Dit is een spookhuis waar je doorheen kunt lopen, speciaal gemaakt voor een wat ouder publiek. In het huis lopen angstaanjagende personages rond die je de stuipen op het lijf jagen.” Ook voor de jongste bezoekers is er iets bijzonders. “Het oude ANWB-pand, naast het Huis van Katoen en Nu, wordt omgetoverd tot Sprookjeshuis met lichtgevende figuren en decors. Hier kunnen de kleintjes een mysterie oplossen door middel van een speurtocht.”

Hoe meer, hoe beter

Meer dan 75 vrijwilligers maken de komende editie van Halloween Almelo mogelijk. “We zijn al heel blij met dit aantal, maar we kunnen nog steeds meer vrijwilligers gebruiken”, geeft Brummelhuis aan, “Hoe meer verschillende personages we hebben, hoe beter. En griezeliger.”

icon_main_info_white_glyph

Halloween Almelo

Op donderdag 31 oktober van 17.00 uur tot 21.00 uur staat de binnenstad van Almelo volledig in het teken van Halloween. Het evenement wordt elk jaar mogelijk gemaakt door stichting Ont-Spannend, Centrum Almelo Aktief en Almelo promotie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.