Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nieuwe Almelose Kattensalon redt katten van klitten

Kattenliefhebbers in Almelo kunnen hun hart ophalen, want er is een nieuwe kattensalon in de stad: Kattensalon MissPoes. Kattentrimster Lynn Kempers heeft een speciale kamer in haar huis ingericht als salon, waar katten van alle soorten en maten terechtkunnen voor de verzorging van hun vacht.

Van kortharige tot langharige viervoeters, alle katten zijn welkom bij de kattensalon. Een kattensalon doet misschien denken aan een stijlvolle make-over, maar het draait volgens eigenaar Kempers vooral om de gezondheid van de kat: “Veel mensen weten niet dat een kat regelmatig gekamd moet worden om klitten te voorkomen,” legt Kempers uit. “Klitten kunnen voor veel ongemak zorgen, zoals pijn of zelfs huidirritatie.

Plakplaat

Het probleem begint vaak bij een klit in de vacht, die uiteindelijk steeds meer haren aantrekt en aan elkaar laat kleven. Er ontstaat een soort ‘plakplaat’, het zogeheten vilt. De vacht raakt zo verstrikt dat deze aan de huid vastzit. Viltplekken kunnen erg pijnlijk zijn kan leiden tot huidontstekingen.

De behandelingen in de salon bestaan voornamelijk uit het verwijderen van klitten met een kam. “Katten vinden het misschien niet altijd leuk, maar het is wel nodig om ze gezond te houden”, aldus Kempers. Met haar salon hoopt ze ook meer bewustwording te creëren over het belang van regelmatige vachtverzorging voor katten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.