Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Nieuw bestuur CDA Wierden-Enter trapt Gemeenteraadsverkiezingen 2026 af: ‘Somatische zorg één van de speerpunten’

CDA Wierden Enter bestuurswisseling
Jan Willem Klaas, Bart Schreijer, Martijn Maris, Jannes ter Horst en Dirk Getkate. Gerdieke Kastenberg ontbreekt op de foto.
Beeld: CDA Wierden-Enter

Jannes ter Horst is de nieuwe voorzitter van het bestuur van het CDA Wierden-Enter. Hij werd gekozen tijdens de onlangs gehouden ledenvergadering. De vergadering vormde ook de aftrap voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2026.

De leden van het Christen Democratisch Appèl Wierden-Enter hielden deze vergadering op 17 oktober in Kulturhus Hoge Hexel. Naast de nieuwe voorzitter werd Dirk Getkate gekozen als secretaris en werd Jan Willem Klaas gekozen als nieuwe penningmeester.

“Mooi om te zien dat het CDA de opgaande lijn weer te pakken heeft.”

Afscheid bestuursleden

CDA Wierden-Enter nam tijdens deze vergadering afscheid van de bestuursleden Martijn Maris (voorzitter), Gerdieke Kastenberg (secretaris) en Bart Schreijer (penningmeester).

Jannes ter Horst dankte de vertrekkende bestuursleden voor hun inzet en doorzettingsvermogen in de voor het CDA moeilijke periode. “Mooi om te zien dat het CDA de opgaande lijn weer te pakken heeft”, aldus Ter Horst.

“In de gemeente Wierden zijn tot op heden nog steeds geen plekken gerealiseerd.”

Aftrap Gemeenteraadsverkiezing

De vergadering in Hoge Hexel vormde ook de aftrap voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2026. In de vergadering werd stilgestaan bij het onderwerp somatische zorg in de gemeente Wierden.
Ter Horst: “In Twente is nu al sprake van een wachtlijst voor somatische verpleeghuiszorg, de zorg voor patiënten met ernstige lichamelijke beperkingen. In de gemeente Wierden zijn tot op heden nog steeds geen plekken gerealiseerd. De wachtlijsten worden alleen maar langer door vergrijzing en vertrek van zorgpersoneel.”

Grotere problemen

Volgens Ter Horst gaat dit tot nog grotere problemen leiden. “Hiervoor moet meer aandacht komen. Dit ook met het oog op de leefbaarheid en de grenzen die er aan mantelzorg zijn.”
Het CDA Wierden-Enter maakt daarom de somatische zorg tot één van de speerpunten voor de komende jaren tot na de gemeenteraadsverkiezingen 2026.

In de aanloop naar de verkiezingen organiseert het CDA-bijeenkomsten voor dit onderwerp en andere speerpunten. Hiervoor worden alle inwoners uitgenodigd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.