Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Stichting Krachtig Twents Tegengeluid verzet zich tegen F-35 op Vliegveld Twenthe

De onlangs opgerichte Stichting Krachtig Twents Tegengeluid maakt zich zorgen over de mogelijke komst van de F-35 straaljagers naar Vliegveld Twenthe. De stichting, bestaande uit verontruste bewoners en lokale organisaties, vreest voor ernstige geluidsoverlast in het groene hart van Twente.

Michael Sijbom, directeur Landschap Overijssel: "De F-35 produceert 120 decibel, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het woongenot in de regio."

De stichting roept buurtverenigingen, dorpsraden en ondernemers op om steun te betuigen tegen de plannen van Defensie, die Vliegveld Twenthe overweegt als locatie voor militaire activiteiten, waaronder 2300 starts en landingen van de F-35.'

Audiofragment
Geen F35 op vliegveld Twenthe: Krachtig Twents Tegengeluid | Michael Sijbom
Een aantal verontruste bewoners en hun organisaties hebben hun krachten gebundeld om actie te voeren tegen een mogelijke komst van de F35 naar Vliegveld Twenthe.

Sijbom: "Om extra aandacht te vragen organiseert de stichting op vrijdag 25 oktober om 14.30 uur een onthulling van een spandoek bij Antiekhandel De Koperen Bol in Enschede. Lokale organisaties en bewoners worden uitgenodigd om aanwezig te zijn en zich aan te sluiten bij de actie in Enschede."

Met de campagne wil Krachtig Twents Tegengeluid voorkomen dat de rust in de regio, die omsloten wordt door steden als Oldenzaal, Hengelo en Enschede, verstoord wordt door grootschalige militaire operaties.

"De locatie is beter te gebruiken als munitieopslag in plaats van die nu gepland is bij Weerselo, er zijn bunkers genoeg" aldus de voormalige burgemeester van Losser Michal Sijbom.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.