Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose chef-kok bundelt favoriete gerechten van bekende smartlappenzangers

20241022 smartlappen john spruit
Beeld: John Spruit

Vorig jaar kondigde de Almelose chef-kok John Spruit aan dat hij bezig was met een nieuw kookboek. Na het succes van ‘Bikkels aan de kook’ heeft Spruit nu Nederlandse smartlappenzangers uitgenodigd in de keuken. Het boek wordt op 16 november gepresenteerd in het Van der Valk hotel Nuland in 's-Hertogenbosch.

De afgelopen maanden stond Spruit met twaalf bekende Nederlanders in de keuken. “Van Frans Duits tot Andy Kamp, van de oliebollenkraam op de Woonboulevard in Almelo. Een fantastisch team”, vertelt de chef-kok enthousiast, “Naast het koken heb ik ook een kijkje mogen nemen in het leven van de artiesten. Hoe ze zijn opgegroeid, wat hun lievelingsgerechten zijn, enzovoort.”

Kooktalent

Niet alle smartlappenzangers hebben een kooktalent. “Sommigen kunnen helemaal niet koken. Ze hebben wel een lievelingsgerecht, maar dat maken ze zelf nooit”, lacht Spruit. Dit maakt het voor de Almelose chef-kok juist interessant. “Neem Peter Beense bijvoorbeeld. Hij heeft een favoriete bami-schotel die we samen hebben klaargemaakt. Voor ik het wist, zat ik met een wokpan op zijn schoot om hem te voeren. Het was hilarisch."

Eenvoudige recepten

Spruit wilde absoluut geen ‘doorsnee kookboek’ maken. “Het idee was om een boek samen te stellen met eenvoudige recepten van de favoriete gerechten van de artiesten. En dat is gelukt.” Hij vult aan: “In combinatie met grappige verhalen en foto’s over hun leven maakt dat het helemaal af.”

Audiofragment
Kookboek Smartlappen in de Keuken | John Spruit
Zaterdag 16 november 2024 komt het kookboek Smartlappen in de Keuken uit. Chef Kok John Spruit en Antonio Holsken speelt met 11 andere artiesten de hoofdrol in dit geweldige boek.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.