Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose voetbalster genomineerd als mode-icoon: enige vrouwelijke kanshebber

20241024 sterre kroezen genomineerd
Beeld: Sterre Kroezen

Het magazine Life After Football organiseert jaarlijks een verkiezing voor de best geklede atleet, de Fashion Player Award. Deze editie is de Almelose voetbalster Sterre Kroezen één van de genomineerden en daarbij de enige vrouwelijke kanshebber tussen alle kandidaten.


Via haar management kreeg Kroezen het nieuws over de nominatie te horen. “Sterre was meteen enthousiast’, vertelt Christel Schmidt, haar moeder. “Voor ze het wist, hadden ze een datum gepland voor een fotoshoot in Amsterdam.” Kroezen neemt het op tegen vier bekende spelers, zoals Quilindschy Hartman, Tommy St. Jago, Mario Engels en Isaac Babadi.

Nominatie

“Alle genomineerden hebben al eerder samengewerkt met het magazine Life After Football”, legt Sophia, delivery manager van het magazine, uit. “Na drie edities van het blad maken wij voor de vierde uitgave een speciale editie, Fashion Player, waarin er op verschillende voetbalspelers gestemd kan worden als best geklede atleet. Voor een nominatie kijken we naar wie enthousiast zijn om hieraan mee te werken, maar ook naar het bereik van de spelers op sociale media. De fans moeten namelijk op hun idool stemmen.” Aan de hand van de nominatie worden de kandidaten uitgenodigd voor een fotoshoot, die wordt gebruikt voor de cover van het magazine.

Mode-icoon

Schmidt vertelt dat haar dochter altijd al met mode bezig is. “Ze houdt de trends in de gaten en speelt daar vervolgens op in. Daarnaast blijft Sterre vechten als vrouw in de voetbalwereld. Het is dan ook een hele mooie bijkomstigheid om hiervoor uitgekozen te worden.” Kroezen richt zich op sociale mediakanalen voornamelijk op het maken van video’s over voetbaltrucs en wil hiermee vooral vrouwen motiveren om zelfverzekerder te worden in deze sport.

Bekendmaking

De winnaar van de Fashion Player Award wordt op maandag 11 november bekendgemaakt in het Krasnapolsky in Amsterdam. “Deze avond staat geheel in het teken van de genomineerden. Ze worden naar het hotel gereden, waar een rode loper op hen ligt te wachten”, vertelt de delivery manager. Het programma wordt vervolgd met een presentatie van het magazine en de uiteindelijk bekendmaking van de winnaar. “Alle kandidaten staan op een cover en deze worden ook allemaal uitgebracht. De winnaar ontvangt daarnaast nog een speciale award.”

Stemmen kan via de website van het magazine Life After Football.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.