Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Lossers nieuwe burgemeester feestelijk ontvangen bij gemeentegrens, mèt borrel

  • Jeroen Diepemaat
    Beeld: Gemeente Losser
  • Aankomst Diepemaat
    Beeld: Gemeente Losser
  • 02 aankomst Diepemaat
    Beeld: Gemeente Losser
  • Aankomst Diepemaat
    Beeld: Gemeente Losser
  • Aankomst Diepemaat
    Beeld: Gemeente Losser

Voor Jeroen Diepemaat, voormalig wethouder van de gemeente Enschede, is het vandaag een bijzondere dag. Vanavond, woensdag 23 oktober, wordt hij geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Losser. Vanmiddag wachtte Lossers eerste burger een feestelijke ontvangst bij de gemeentegrens. Böggelrieders en Gaffel Aöskes zetten de toon: het wordt een mooi feest vandaag!

Drie maanden geleden werd hij gebeld: de keuze was op hem gevallen. Voor Diepemaat was het op dat moment alle emoties door elkaar. “Ontzettend blij, want ik wilde dit graag, en gelijker tijd ook heel raar: je wordt om half negen gebeld, en even na negen sta je in de raadzaal. Op de terugweg naar huis daalde het een beetje in”, zei hij in een eerder interview in de ochtendshow van Twente FM. “Na drie maand heb je langzamerhand ook wel het gevoel dat het wel een keer mag beginnen. En vandaag is die dag.”

Audiofragment
Is de nieuwe burgemeester van Losser er klaar voor? | Jeroen Diepemaat
Jeroen Diepemaat geïnstalleerd als burgemeester van Losser. Dit gebeurt tijdens een buitengewone raadsvergadering vanaf 19.00 uur

Afscheid van Enschede

Diepemaat nam vorige week afscheid in Enschede. “Dat was heel bijzonder. Ik ben daar met heel veel plezier 6 jaar wethouder geweest. En daarvoor 8 jaar als raadslid in de gemeenteraad. Dat is best een lange tijd en dan is het heel gaaf om met iedereen waar je mee samen gewerkt hebt, terug te kijken op die tijd. Het was een ontzettend leuke avond.”

“Het is voor mij een andere rol, het is een andere gemeente.”

Enschede en Losser, de gemeenten zijn buren, regelen samen soms gemeentelijke zaken. Een makkelijke overgang? “Dat je een gemeente kent helpt natuurlijk altijd. Beide gemeenten maken deel uit van de regio Twente, een regio die ik goed ken en ook goed bij mij past”, aldus Diepmaat. “Tegelijkertijd is het een heel verschil: het is voor mij een andere rol, het is een andere gemeente. Ik leer nieuwe mensen en verenigingen kennen. Ik zal nog veel moeten leren.”

Kennismakingen

Morgen begint hij in zijn nieuwe ambt. “Ik ga gewoon aan het werk. Er zijn wel veel kennismakingen; ik ga mensen, bedrijven en verenigingen hier allemaal leren kennen." Hij ziet er naar uit.

Buitengewone raadsvergadering

De buitengewone raadsvergadering waarde installatie plaatsvindt, wordt gehouden in ’t Lossers Hoes en begint om 19.00 uur. De vergadering is, in verband met de beperkte ruimte, te volgens via de website van de gemeente.
De receptie is vanaf 20.00 uur, eveneens in ’t Lossers Hoes. Iedereen is daar welkom om de nieuwe burgemeester en zijn vrouw de hand te drukken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.