Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente klaar voor Europese clash tegen Lazio Roma

FC Twente treedt donderdagavond in de Europa League aan tegen het Italiaanse Lazio Roma. FC Twente verdedigt een nog ongeslagen status in Europa dit seizoen door de twee gelijke spelen tegen Fenerbahce en Manchester United. Lazio is een grote club binnen het Europese voetbal vindt hoofdtrainer Joseph Oosting.

De clubs treffen elkaar in een, naar alle waarschijnlijkheid, kolkende Grolsch Veste (dat in Europees verband het FC Twente Stadium heet). De trainer en Bart van Rooij, man van de wedstrijd in Manchester, kijken uit naar het duel in de Europa League. “Het is een mooie uitdaging om ons weer met een topploeg te meten”, vertelt Oosting.

Verdedigend voetbal

De trainer weet dat het een lastig duel wordt waar voornamelijk de thuisploeg de bal heeft. Oosting: “We zullen veel de bal hebben en zorgvuldig moeten aanvallen.”

De Italianen bezetten momenteel een zevende plek in de competitie, maar zijn toch een gevaarlijke klant. “Lazio hoort bij de hoogste categorie clubs. Ze weten hoe ze moeten spelen, zijn gedisciplineerd en goed aan de bal. We kunnen ons weer meten met een topploeg uit Italië.”

Tevreden met gelijkspel

De hoofdtrainer van FC Twente neemt in het duel tegen Lazio genoegen met een gelijkspel. “Daar zijn wij tevreden mee”, luidt het korte antwoord. Daarbij benadrukt de trainer meermaals om FC Twente niet te onderschatten, ondanks het kleine dipje.

Onder de indruk

De hoofdtrainer van Lazio Roma, Franco Baroni, is onder de indruk van het spel van de Twentenaren. “Het wordt morgen een moeilijke wedstrijd. Het spel zal van hoog niveau zijn en het stadion is geweldig”, aldus Baroni. De ploeg uit Rome wordt door sommige fans als favoriet gezien, maar de trainer van Lazio denkt daar toch het zijne van. Baroni: “We zien onszelf niet per se als topfavoriet.”

Lees verder onder de afbeelding.


Persconferentie Lazio Roma
hoofdtrainer Franco Baroni en sterspeler Pedro tijdens de persconferentie in de Grolsch Veste
Beeld: Julian Vriend

Aan de zijde van de hoofdtrainer van de Italianen zit sterspeler Pedro, die in Barcelona en het Spaanse nationale elftal speelde. De speler heeft lovende woorden over voor de tukkers. “Morgen wordt een lastige duel. In het verleden volgde ik eerst Ajax, PSV en Feyenoord, maar nu ook FC Twente.”

Dromen van dit soort wedstrijden

Bart van Rooij won op een vrij onorthodoxe manier informatie in over het spel van de Italianen. “Ik had gisteren contact met oud-teamgenoot Bram Nuytinck. Hij vertelde mij dat je het gevoel kan hebben iets te halen, maar dat we er verdacht op moeten zijn dat je niet zomaar wint”, zegt Van Rooij. “Het worden mooie duels in het veld, verwacht ik.

De rechtsback maakte furore tijdens het duel in Manchester. Daar schreven vervolgens de tabloids dat de rechtsback niet zou misstaan in het elftal van Erik ten Hag. Van Rooij: “Ik ben voetballer geworden voor bekerfinales, voetballen op Old Trafford en in een volle Veste.”

voetbalsupporters - Lazio Roma - binnenstad
Lees ook
Veel politie en ME op de been in Enschedese binnenstad in aanloop naar FC Twente-Lazio Roma
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.