Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Radio LosserHof is jarig: 50-jarig jubileum

Radio-omroep LoHo (LosserHof) van De Twentse Zorgcentra viert 24 oktober haar 50-jarig bestaan. Al sinds 1974 is Radio LoHo een vertrouwde stem voor en door de bewoners van de zorgcentra. Ter ere van dit jubileum staat de week van maandag 21 tot en met vrijdag 25 oktober geheel in het teken van feestelijke activiteiten, met dagelijks een live-uitzending tussen 10.00 en 12.00 uur vanuit de studio. Op vrijdag is er een extra lange uitzending van 10.00 tot 17.00 uur vanuit het ontmoetingscentrum, waar ’s avonds van 19.00 tot 21.00 uur een feest plaatsvindt voor cliënten, vrijwilligers en medewerkers.

Van ziekenomroep tot digitale radio

Radio LoHo begon in 1974 als een ziekenomroep op het interne radio- en televisienetwerk van de LosserHof. Inmiddels is de zender door de komst van het internet overal te beluisteren. Ondanks deze technologische vooruitgang blijft de kern van Radio LoHo hetzelfde: radio door en voor cliënten van De Twentse Zorgcentra. Door een samenwerking met BOOM TV, de tv-zender van De Twentse Zorgcentra, kunnen programma’s op meerdere locaties worden uitgezonden.

Audiofragment
Radio LoHo bestaat 50 jaar | Thijs Fleer
50 jaar geleden begonnen op het LosserHof

Hoogtepunten feestweek

Bestuurder Hans Poortier opende maandag de feestweek, waarna de Dj’s gasten ontvangen. Zo is oprichter Theo Buitink samen met Ben Nijkamp (Streektaalradio) dinsdag in de studio geweest om te vertellen over de beginjaren. De week wordt vrijdag feestelijk afgesloten met muziek, live-optredens en spelletjes.

Loho 2
Beeld: Radio LoHo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.