Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hoe een bekend datingprogramma de Enschedese MAUD op haar nieuwe single ‘Tegengas’ bracht

De Enschedese zangeres Maud Weijtens zat op de bank te kijken naar het SBS-programma Lang Leve de Liefde en hoorde daar vaak vrouwen dezelfde uitspraak doen: "Ik zoek een man met tegengas." Dit inspireerde haar tot het schrijven van een nieuwe single - Tegengas - die deze donderdag is uitgebracht. Als klap op de vuurpijl mag ze haar nummer direct ten gehore brengen in het voorprogramma van Bente Fokkens. Via TikTok won ze een wedstrijd om in haar programma in Rotterdam op te treden.

De muzikante voelt gezonde spanning over het avontuur dat haar in Rotterdam te wachten staat. "Ik denk er niet veel bij na dat het een make or break is, maar meer dat we gewoon gaan genieten”, vertelt ze. De zaal in het Rotterdamse Annabel biedt plaats aan zo'n duizend mensen.

Tegengas

De aanwezigen zullen daar het donderdag uitgebrachte Tegengas horen. “Ik kijk wel eens verplicht mee met Lang Leve de Liefde bij mijn ouders, en daarin hoor ik vaak vrouwen praten over het zoeken van tegengas bij mannen”, zegt de zangeres. “Daar heb ik een liedje van gemaakt waarin ik daar eigenlijk de draak mee steek.”

Lees verder onder de afbeelding.


Maud Weijtens 2 c Ernst Bergboer
Beeld: Ernst Bergboer

In het programma Lang Leve de Liefde daten koppels met elkaar in een villa. Na één dag mogen ze bekendmaken of ze met elkaar verder willen. “Wanneer ze het in zo’n programma hebben over tegengas, dan moet ik dat wel een beetje belachelijk maken.”

Rotterdam

De Enschedese, die oorspronkelijk uit Gouda komt, deed mee aan een wedstrijd op TikTok en werd vervolgens verrast toen ze op vakantie was. “Ik kreeg een appje van mijn bandgenoot Timo die zei: 'Check je TikTok'. Toen zag ik dat ik was uitgenodigd door Bente”, aldus Weijtens.

20240830 MAUD artikel thumbnail
Lees ook
Enschedese band MAUD wint plekje in voorprogramma van zangeres Bente door TikTok-uitdaging: ‘Ik was direct fan’
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.