Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zangeres DIVYA wilde naar Canada, maar belandde in Twente: 'Ik voel me hier heel welkom'

Divya Punjabi is geboren en getogen op Curaçao. Dat ze nu al ruim drie jaar zang studeert aan de ArtEZ Popacademie in Enschede heeft te maken met een speling van het lot: "Ik wilde eigenlijk naar Canada, maar mijn broer liep stage in Nederland en vanwege corona leek het mijn ouders verstandiger dat ik bij hem in de buurt was. In Canada ken ik niemand."

En zodoende studeert Divya Punjabi al ruim drie jaar in Twente. "Het bevalt me hier prima. Toen ik me ging oriënteren welk conservatorium bij mij zou passen, kwam Enschede als beste uit de bus. De manier waarop zij communiceren, maakte dat ik me heel welkom voelde."

“Ik zou graag wereldwijd willen toeren met m'n muziek. Ik wil zoveel mogelijk mensen bereiken.”

Op Curaçao kreeg ze de muziek met de 'poplepel' ingegoten. Haar vader is Indiaas, haar moeder Curaçaos. "Ik ben opgegroeid met die twee verschillende culturen. Daarbij is m'n moeder erg religieus en ik heb dus ook veel opgepikt uit de kerk. Vanaf mijn vierde zing ik in allerlei koren. Van gospel tot pop."

icon_main_info_white_glyph

Lianne la Havas

Ze zingt zowel in het Engels als in het Papiaments. Door haar verhalende teksten, haar gospelachtergrond en de invloeden van pop, soul, R&B en jazz wordt ze vergeleken met onder meer Olivia Dean en Lianne la Havas.

Divya heeft de ambitie om met haar muziek de wereld te veroveren: "Maar dat zegt natuurlijk elke artiest, haha! Serieus, ik zou graag wereldwijd willen toeren met m'n muziek. Ik wil zoveel mogelijk mensen bereiken." En ooit misschien terug naar Curaçao? "Ja, uiteindelijk wil ik me daar settelen. Maar eerst de wereld veroveren en ondertussen Curaçao zo goed mogelijk promoten."

Kapitalen

Divya Punjabi heeft nog geen plannen om muziek uit te brengen, maar treedt al wel regelmatig op. Dat doet ze onder haar voornaam gespeld in kapitalen: DIVYA: "Ik vind dat dat visueel mooier oogt."

Het eerstvolgende optreden is op zaterdag 2 november tijdens de Museumnacht Enschede. Hieronder de video van het tweede nummer (Shitshow) dat DIVYA in Hengeloos Peil ten gehore bracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.