Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

CDA Dinkelland: ‘Kwaliteit busvervoer is ondermaats: het is maar de vraag of de bus komt’

Nick Nieuwe Weme
Nick Nieuwe Weme, raadslid CDA Dinkelland
Beeld: Twente FM

De kwaliteit van het busvervoer is de gemeente Dinkelland is ondermaats, stelt Nick Nieuwe Weme, raadslid CDA Dinkelland. “Het busvervoer is op sommige plekken en momenten in Dinkelland helemaal niet bereikbaar.” De CDA-fractie heeft daarover vragen gesteld aan burgemeester en wethouders.

“Uitgevallen bussen, wachtende reizigers en weinig informatie. De reden? Personeelstekorten en stijgende kosten in het busvervoer. Het is maar de vraag of de bus komt”, zegt Nieuwe Weme.

“Mensen in het landelijk gebied zijn meer afhankelijk van het openbaar vervoer.”

Bereikbaar en toegankelijk

Het openbaar vervoer moet voor inwoners bereikbaar en toegankelijk zijn, vindt CDA Dinkelland. “Mensen in het landelijk gebied zijn veel meer afhankelijk van het openbaar vervoer en komen moeilijker bij bijvoorbeeld zorg, het duurt langer voordat ze bij vrienden en familie zijn of bij onderwijs en hun baan. Het busvervoer is op sommige plekken en momenten in Dinkelland helemaal niet bereikbaar.”

Extra buslijn en bushaltes

“We hebben aandacht gevraagd voor een buslijn op zondag in Weerselo, een permanente bushalte voor lijn 264 in Tilligte en de aanleg van een extra halte in de buurt van Frans op den Bult in Deurningen”, somt Nieuwe Weme op.

Uitgevallen bussen

“Daar bovenop komen steeds meer klachten over uitgevallen bussen, terwijl wachtende reizigers nauwelijks of niet worden geïnformeerd. Het college kan met de provincie, als verantwoordelijke voor het busvervoer, en met de busvervoerder in gesprek over deze klachten. Dit komt de kwaliteit van het openbaar vervoer namelijk niet ten goede.”

Hub bij Frans op den Bult

Nieuwe Weme vraagt aan het college om het gesprek hierover te voeren en of er maatregelen mogelijk zijn. Ook wil Nieuwe Weme weten hoe het gesprek met de gemeente Hengelo verloopt over de mogelijkheden van een hub bij Frans op den Bult.

Stappen

CDA Dinkelland stelde hierover al eerder vragen aan het college. Het college gaf aan in gesprek te gaan met de provincie om mogelijke oplossingen te verkennen. Daarnaast gaf het college aan bereid te zijn om overleg te voeren met Hengelo over een mogelijke hub nabij Frans op den Bult. “We zijn benieuwd welke stappen het college tot nu toe heeft ondernomen”, aldus Nieuwe Weme.

Het college dient binnen dertig dagen de vragen van het CDA te beantwoorden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.