Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dit weekend in Hengelo: Twente Rally en Retro Game Beurs

Driesbosch still
Zondag is de spectaculaire publieksproef van de ROCAR-TECH Twente Rally
Beeld: 1Twente

Dit weekend is er weer veel te beleven in Hengelo: liefhebbers van snelheid kunnen genieten van een rally door Hengelo en omgeving, de herdenkingstocht ‘Licht in het donker’ biedt een bijzonder moment om stil te staan bij overleden dierbaren en de Retro Game Beurs brengt fans samen in zalencentrum De Waarbeek voor een dag vol games, cosplay en unieke vondsten.

ROCAR-TECH Twente Rally

Dit weekend staat de jaarlijkse Twente Rally weer op de agenda. Hengelo, Zeldam, Stepelo, Hoeve, Twekkelo en Bentelo zijn het middelpunt van de actie. De rally gaat traditiegetrouw op zaterdagavond van start met de proeven in het donker. Zondag is de spectaculaire publieksproef van bijna 16 kilometer lang over het industrieterrein van Hengelo, waar bezoekers de rally van dichtbij kunnen bekijken. Toegang tot de publieksproef aan de Diamantstraat kost 10 euro, inclusief informatie en een overzichtskaart. Kijken langs de andere proeven is gratis. Bezoekers onder de 18 jaar hebben gratis toegang tot de Diamantstraat.

Licht in het donker

Zaterdag 26 oktober wordt de herdenkingstocht ‘Licht in het donker’ in het begraaf- en gedenkpark aan de Oldenzaalsestraat gehouden. De route is verlicht met honderden fakkels en wordt omlijst met muziek. De tocht is toegankelijk voor iedereen. Aan het einde is er koffie, thee en warme chocolademelk. De ceremonie begint om 18.30 uur. De toegang is gratis.

241014 Saad Mellouk en Lito Wooding FOTO Ernst Bergboer
Lees ook
Retro Game Beurs nu nog bij De Waarbeek in Hengelo: 'Maar we willen graag groter en vaker'

Retro Game Beurs

Voor de echte gamer, cosplay-liefhebber of iedereen die nieuwsgierig is naar de wereld van games is er zondag de Retro Game Beurs van het Hengelose bedrijf Gaming Universe. De beurs vindt plaats in het vernieuwde pand van Waarbeek Zalen en Events in Hengelo. Deze editie biedt een rijk aanbod aan (retro)game-items die te koop en te ruil zijn bij verzamelaars en handelaren. Pokémon-fans kunnen hun hart ophalen bij speciale stands met merchandise en een Trading Card Game-ruimte, waar ze kunnen ruilen en spelen met andere Pokémon liefhebbers. Een van de hoogtepunten is de Cosplay-wedstrijd: bezoekers in kostuum mogen gratis naar binnen en maken kans op leuke prijzen. De toegang is gratis voor cosplayers en kinderen tot en met 12 jaar. De normale entreeprijs is 5 euro per persoon. Het evenement is van 09.00 uur tot 15.00 uur

icon_main_info_white_glyph

Goedemorgen Hengelo

Je kunt zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur luisteren naar Goedemorgen Hengelo. Tijdens de radioshow komen interessante gasten aan het woord komen over actuele onderwerpen uit de Hengelose samenleving.

In het eerste uur:

- Marktkoopman Dirk Heij over zijn laatste seizoen op de notenkraam.

- Lito Wooding en Saad Mellouk over de 4e retro game beurs bij De Waarbeek.

- Hans de Gruil over een bijzondere archeologische vondst in het centrum van Hengelo.

In het tweede uur:

- Marco Krijnsen over zijn bijdrage aan het boek ‘Twente vanuit de wolken’

- Tijs Jagers over de Halloween koopavond op 31 oktober.

- De bibliotheek-agenda met Peter Bonekamp.

- De schouwburg-agenda met Mirella Jellema.

Ether: 105.8 FM. Digitale radio: Ziggo kanaal 916, KPN kanaal 1149

Livestream: https://www.1twente.nl/radio

Terugluisteren: https://open.spotify.com/show/...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.