Verkeer
Stuur appje
Zoek

Heracles klaar voor Twentse derby: ‘Laten we er wat moois van maken’

Na het verloren spektakelstuk tegen Ajax staat dit weekend de Twentse derby op het programma. Voor het merendeel van de Heraclieden is dit de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Hoofdtrainer Erwin van de Looi vindt het ‘een bijzondere wedstrijd’.

De wedstrijd tegen Ajax ging met 3-4 verloren. “Het was een spectaculaire pot, maar uiteindelijk wel verloren”, vertelt trainer Erwin van de Looi. Ondanks het verlies kijkt Van de Looi positief terug. “We hebben er alles aan gedaan en de mensen iets geboden. Nu moeten we dit nog combineren met punten.”

Wereldgoal

De 2-1 tegen Ajax was er één om in te lijsten. Na een foutieve inspeelpass van de Ajacieden schoot Mario Engels de bal vanaf zijn eigen helft over Remko Pasveer. “Geweldig, ik kan er niets anders over zeggen”, vertelt Van de Looi, die nog steeds verbaasd lijkt te zijn. “Ik dacht: wat doet-ie? Hij schiet hem er gewoon in, een heel mooi moment.”

Tegenstander

FC Twente wisselt goede resultaten af met onnodig puntverlies. De Enschedeërs kwamen vorige week tegen hekkensluiter RKC niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Het doordeweekse Europa Leagueduel tegen Lazio (0-2 verlies) kan ook een voordeel zijn voor de Heraclieden. “Ze zijn wat vermoeid na die wedstrijd, zeker omdat ze met tien man moesten spelen”, aldus Van de Looi. FC Twente-doelman Lars Unnerstall moest al na 11 minuten spelen het veld verlaten. “Aan de andere kant hebben ze ook het budget en de selectie om drie keer in te week te kunnen spelen.”

Uitsupport

De wedstrijd tegen de streekgenoot is volgens Van de Looi bijzonder. “Je moet voelen dat het iets speciaals is, het is niet een normale wedstrijd.” Het uitvak was binnen een mum van tijd uitverkocht. De trainer is onder de indruk van de steun bij uitwedstrijden. “Je hoort vaker het uitvak dan het thuispubliek, dat voel ik op de bank en de spelers op het veld natuurlijk ook. Je voelt dat je gesteund wordt.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.