Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Met mysterieuze dwarsbomende Enterse Dwarsligger dwars door heel Twente

Dwarsligger Anne van Otten
Anne van Otten, deelnemer De Dwarsligger
Beeld: EDLive

List, bedrog? Of toch geld voor het goede doel? Slechts één persoon zegeviert tijdens het slot van De Dwarsligger, een zenuwslopend televisieprogramma waarin acht Enternaren het tegen elkaar opnemen voor het goede doel. Een programma, dat de deelnemers dwars door Twente voert. De eerste namen van deelnemende Enternaren zijn inmiddels bekend.

Dat er iets vreemd aan de hand was in Enter, bleek toen er onbekende logo’s verschenen op de straten, een kerk groen kleurde en dan was er ook nog iets met vals geld. Inmiddels is bekend dat EDLive achter de mysterieuze acties in het klompendorp zat. “Het heeft allemaal te maken met De Dwarsligger”, vertelt Gerard Libbers van EDLive in de ochtendshow van Twente FM.

Audiofragment
EDLive presenteert De Dwarsligger | Gerard Libbers
achtdelige serie de Dwarsligger

Dwarsbomende Dwarsligger

“We hebben acht Enternaren bereid gevonden om deel te nemen aan dit programma. Eén van hen heeft een dubbele agenda: de Dwarsligger.”
Terwijl de groep strijdt voor zoveel mogelijk geld voor het goede doel, probeert de Dwarsligger alles te dwarsbomen en juist zo min mogelijk geld in het laatje te brengen. Wie weet de Dwarsligger te ontdekken, en mag het eindbedrag schenken aan een lokaal goed doel?

“De voorbereidingen voor het programma gebeurden in het diepste geheim.”

Deelnemers worden bekend

“De voorbereidingen voor het programma gebeurden in het diepste geheim. Het is ook mooi dat het een geheim kon blijven, tot het moment dat we een filmpje presenteerden op onze site. We maken nu ook de deelnemers langzamerhand bekend in Enter”, aldus Libbers. De eersten daarvan hebben zich al op de site gepresenteerd: Anne van Otten, Edson Zwiers en Erik Maassen van den Brink.

Dwarsligger Edson Zwiers
Edson Zwiers, deelnemer De Dwarsligger
Beeld: EDLive

Mooie beelden uit Twente

EDLive wil op deze manier de dorpsbewoners voor het programma interesseren. “We hopen dat de Enternaren massaal gaan kijken. En ook de niet-Enternaren, want het programma is dwars door Twente opgenomen; er zijn ongelooflijk mooie beelden uit Twente te zien.”

Vanaf 21 november te zien

De Dwarsligger is vanaf donderdag 21 november elke donderdagavond om 20.30 uur te zien op TwenteTV, www.dedwarsligger.nl en op het YouTube-kanaal van EDlive.
De enige echte Dwarsligger wordt bekend op donderdagavond 19 december tijdens de finale van De Dwarsligger. In de tent van EDlive kan heel Enter gezamenlijk de finale komen bekijken.

Dwarsligger Maassen vd Brink
Erik Maassen van den Brink, deelnemer De Dwarsligger
Beeld: EDlive

De finale, het eind van het programma, is de start van de drie dagen EDLive, van 19 tot en met 22 december. Met op onder andere de extreem grote badeendjes race, waarvoor eendjes en lootjes te koop zijn, en de Noaberquiz.

www.edlive.nl
www.dedwarsligger.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.