Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Spectaculair raceweekend tijdens Rocar-Tech Twente Rally 2024

DSC 0913
Beeld: Thijs Karsten

De Rocar-Tech Twente Rally 2024 maakt van Twente dit weekend weer een waar rallyparadijs. De adrenaline raast door de straten van Hengelo, Zeldam, Stepelo, Hoeve, Twekkelo en Bentelo. Spectaculaire races, scherpe bochten en indrukwekkende snelheden.

De veertien gratis toegankelijke buitenproeven geven de supporters de mogelijkheid om de spanning van heel dichtbij te beleven.

DSC 1143
Beeld: Thijs Karsten

De aftrap vindt zaterdag plaats met de historische klasse, waarna de reguliere rally volgt. De deelnemers rijden twee keer de proeven in Hoeve en Stepelo, onderbroken door een hergroepering in Delden. Op zondag staan nog diverse klassementsproeven op het programma waarna de afsluiter traditioneel plaatsvindt op de Diamantstraat. Rick Lansink: "Dit jaar is de hairpin terug op het parcours dat uiteraard garant staat voor een stuk spektakel. Alle proeven zijn vrij toegankelijk, behalve het evenement op de Diamanstraat. De toegangprijs bedraagt daar €10."

Audiofragment
Twenterally 2024 | Rick Lansink
Op 26 en 27 oktober 2024 transformeert Twente in een waar rallyparadijs, waar de adrenaline door de straten van Hengelo, Zeldam, Stepelo, Hoeve, Twekkelo en Bentley raast.
DSC 0751
Beeld: Thijs Karsten
icon_main_info_white_glyph

Veiligheid

Veiligheid heeft prioriteit, mede dankzij de inzet van vrijwilligers en toezichthouders van de gemeente, die samen met de KNAF de rallyroute controleren. Bij overtreding van het veiligheidsplan kan de proef worden stilgelegd. De organisatie roept bezoekers op om alle regels na te leven voor een soepel en veilig evenement.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.