Verkeer
Stuur appje
Zoek

Heracles hoopt op vermoeid FC Twente, maar volgens Oosting is de groep klaar voor de derby

241026 Oosting 1 TWENTE JESSY
Joseph Oosting: "Behoudens de gebruikelijke pijntjes is iedereen fit uit de wedstrijd tegen Lazio gekomen."
Beeld: 1twente

Trainer Joseph Oosting van FC Twente kan zondag, drie dagen na het verloren Europa League-duel met Lazio (0-2), beschikken over een vrijwel complete selectie voor de derby tegen Heracles Almelo, 'hoewel enkele spelers kampen met de gebruikelijke pijntjes na zo'n intens duel'. Zijn collega Erwin van de Looi hoopt dat Heracles kan profiteren van die pijntjes.

Oosting: "Behoudens die gebruikelijke pijntjes is iedereen fit uit de wedstrijd tegen Lazio gekomen." De wedstrijd zondag in Enschede komt nog te vroeg voor de al langer geblesseerde Michal Sadilek en Younes Taha, maar een rentree van Daan Rots lijkt aanstaande. "Sinds vrijdag traint Daan Rots weer met de groep mee", aldus Oosting.

Lazio Roma

De coach keek op het eigen mediakanaal nog even terug op de verloren Europese wedstrijd tegen Lazio Roma. Daarin kreeg FC Twentekeeper Lars Unnerstall in de 11e minuut een terechte rode kaart. Oosting blikt terug: "We moeten nu door en kunnen er niet in blijven hangen. Ik ben ervan overtuigd dat de groep klaar is voor de wedstrijd tegen Heracles."

“Ze zijn ongetwijfeld wat vermoeid na de wedstrijd tegen Lazio”

Voor FC Twente wordt het tijd dat er weer keer drie punten worden gepakt. De laatste winstpartij was vier weken geleden, thuis tegen NAC Breda. Het werd toen 1-0 dankzij een benutte penalty van Ricky van Wolfswinkel. De laatste overwinning van Heracles in een officiële wedstrijd was overigens in hetzelfde weekend: de Heraclieden wonnen toen thuis met 2-1 van sc Heerenveen.

Budget

Volgens de trainer van de Almeloërs Erwin van de Looi maakt Heracles beslist een kans tegen FC Twente: “Ze zijn ongetwijfeld wat vermoeid na de wedstrijd tegen Lazio, zeker omdat ze met tien man moesten spelen. Aan de andere kant hebben ze ook het budget en de selectie om drie keer in te week te kunnen spelen.”

De Keersmaecker

Heracles-aanvoerder Brian De Keersmaecker is geschorst voor de derby. Verder kan Heracles ook niet beschikken over de geblesseerden Sem Scheperman, Stijn Bultman, Sava Cestic en Nikolai Laursen.

20241004 VOORBESCHOUWING HERACLES GA STILL1
Lees ook
Heracles klaar voor Twentse derby: ‘Laten we er wat moois van maken’

Voor de meeste supporters is de derby een speciale wedstrijd. Dat geldt minder voor de spelers. FC Twente heeft de laatste tijd vaak tien Nederlandse veldspelers binnen de lijnen staan en Duitser, die al jaren in Nederland keept, maar daar zit maar één echte Tukker (geboren Almeloër (!) Max Bruns) tussen. De meest waarschijnlijke opstelling van Heracles telt zelfs geen enkele Twentenaar. Dat maakt dat de meeste van de jongens op het veld dat speciale derbygevoel alleen maar kennen van de verhalen.

icon_main_info_white_glyph

Zondagmiddag 14.30 uur

FC Twente staat op de zesde plaats van de Eredivisie met vijftien punten uit negen duels. Nummer veertien Heracles heeft zes punten minder behaald. De Twentse derby tussen FC Twente en Heracles Almelo begint zondag om 14.30 uur

Toch is spelen tegen FC Twente volgens Van de Looi altijd bijzonder voor zijn elftal: “Je moet voelen dat het iets speciaals is, het is geen normale wedstrijd.”

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.