Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Britt Egbers uit De Lutte tweede bij Miss Boerin Verkiezing tijdens 'Høken & Hakselen' maïsfeest

Tijdens de negende editie van het jaarlijkse maïsfeest ‘Høken & Hakselen’ in Loosbroek, heeft Britt Egbers uit De Lutte de tweede plaats behaald bij de Miss Boerin Verkiezing.

Er werden ook dit jaar drie prijzen uitgereikt tijdens de verkiezing, waarbij Egbers een feestpakket van de organisatie in ontvangst mocht nemen. Deze werd uitgereikt door Jan Bronninkreef, jurylid die de reacties vanuit het publiek registreerde. De eerste prijs ging naar Lindsay uit Oost-Vlaanderen, die met haar combinatie van een melkveebedrijf en beautysalon zowel de jury als het publiek wist te overtuigen en een verzorgd weekendje weg won.

Egbers heeft dit jaar een plek bemachtigd op de Boerinnenkalender 2025. In de ochtendshow Twente wordt Wakker vertelde ze eerder over haar deelname: “Het leek me heel vet om een keer op de Boerinnenkalender te staan.” Na een eerdere poging werd ze dit jaar uitgenodigd voor de castingdagen en wist ze de selectie te halen. Voor de 19-jarige boerin, die naast haar werk op het familiebedrijf in vleesvee ook op een varkensboerderij in Albergen werkt, is dit haar eerste modellenervaring.

Britt Egbers
Beeld: Rachel Bosman
icon_main_info_white_glyph

Ode aan voedselmakers

De 12 misskandidaten werden gekozen uit 359 aanmeldingen voor de boerinnenkalender en brachten naast flair ook een ode aan de voedselmakers. Soms werd die boodschap overstemd door het feestgedruis, maar de vierkoppige jury lette scherp op inhoud en presentatie. Jaap Lodders, voorzitter van Team Agro NL, focuste op de inhoud; Jan Bronninkreef keek naar de publieksreacties; styliste Eline Veldhoen en fotografe Melis Mekking beoordeelden de podiumprestatie. De verkiezing werd gepresenteerd door voormalig kalendermodellen Leoni Goudkuil en Ilse Kappert, die iedere kandidaat even ondervroegen.

Britt
Lees ook
Britt Egbers uit De Lutte: ‘Heel vet om op de Boerinnenkalender te staan’
Audiofragment
Britt uit De Lutte op de boerinnenkalender | Britt Egbers
Britt op de kalender
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.