Twente FM logo

FC Twente wint met grote cijfers van Heracles in de Twentse derby: 5-0

Fc twente heracles
Beeld: Twente FM

FC Twente heeft de derby tegen Heracles Almelo overtuigend gewonnen met een klinkende 5-0 zege. Twente startte sterk tegen de Almeloërs. Na een voorzichtig begin was het uiteindelijk Heracles dat Twente een handje hielp: in de 38e minuut probeerde verdediger Mimeirhel Benita de bal terug te spelen naar keeper De Keijzer. Maar de keeper stond nog naast zijn doel, waardoor de bal ongelukkig in eigen doel belandde en Twente de voorsprong kreeg.

Kort daarna verdubbelde Twente de score toen linksback Anass Salah-Eddine in de 42e minuut de 2-0 binnenschoot na een goede voorzet van Lammers. Met deze comfortabele marge gingen de Tukkers de rust in. Voor Heracles, dat zijn laatste twee eredivisiewedstrijden verloren had, werd de situatie met deze achterstand zorgwekkend.

Twente bouwde de voorsprong na rust verder uit. Verdediger Mees Hilgers schampte een hoekschop van Vlap met zijn hoofd in de 59e minuut en tilde de stand naar 3-0. Ondanks een afgekeurd doelpunt van topscorer Sem Steijn in de 69e minuut, bleef Twente de druk opvoeren. Lammers bracht in de 78e minuut de vierde treffer op het scorebord, nadat zijn schot van richting veranderde en doelman De Keijzer opnieuw kansloos was.

Lees verder onder de afbeelding.

Twe Hera 2024

In blessuretijd bepaalde Michel Vlap, met zijn eerste doelpunt van het seizoen, de eindstand op 5-0. FC Twente stijgt met deze overwinning en blijft stevig in de subtop van de Eredivisie, terwijl Heracles worstelt met de degradatiezone.