Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

‘Oudgediende’ Bennie Morsinkhof wint elfde editie Twents Buutfestival in Oldenzaal

Buutfestival publieksprijs
Annet Meijerink met de winnaar van de publieksprijs Mark Meijer uit Albergen.
Beeld: Muziektheaterbureau Mélange

Bennie Morsinkhof (alias Karel van de Kate) uit Haaksbergen heeft zaterdagavond in een stijf uitverkocht stadstheater De Bond in Oldenzaal met een hilarische buut over een bezoek aan Oostenrijk de hoofdprijs van het Twents Buutfestival in de wacht gesleept. Voor het publiek was Mark Meijer (alias Dik) uit Albergen de grote winnaar.

Annet Meijerink-Nijhuis en Geert Christenhusz van het organiserende Muziektheater Bureau Mélange kijken terug op een in alle opzichten geslaagde elfde editie van het festival voor ‘tonpraters’. Ook al omdat naast ‘oudgedienden’ als Bennie Morsinkhof (die in 2018 ook al eens won) en Harrie Nordkamp uit Overdinkel ook een paar jongere buutreedners deelnamen. Waarmee, volgens juryvoorzitter Harry Nijhuis, de toekomst van het festival verzekerd is.

Tweede plek voor nieuwkomer

Dat de nieuwkomers iets in hun mars hebben, bewees Stephan de Schreijer (alias Harry Potten) uit Enter wiens optreden door de jury met een tweede plek werd beloond. Derde werd Koop Drost (alias Bob de Hunebedbouwer) uit het Drentse Zuidwolde. De buuts werden afgewisseld door de muzikale intermezzo’s van het duo Een en Ander uit Zelhem dat het programma ook presenteerde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.