Pas nadat ze een punt had gezet achter haar werkzame leven in het onderwijs, ging haar grote wens in vervulling: Elisabeth – Lizzy – Wiggers-Van Schoot pakte de studie Cultuuurwetenschappen aan de Open Universiteit op. Voor haar eindscriptie verdiepte Lizzy zich in leven en werk van de markante Oldenzaalse textielfabrikante Hermanna Elisabeth Molkenboer-Trip. De eindscriptie resulteerde uiteindelijk in een boek over deze ‘freule, fabrikante en feministe’. Ruim een maand na de presentatie van het boek over 100 jaar textielfabriek Molkenboer - waarvoor ze mede de basis legde - overleed Lizzy Wiggers, 91 jaar oud.
Hoewel ze al enige tijd verbleef in woonzorgcentrum Scholtenhof, was Lizzy in oktober nog wel aanwezig bij de presentatie van het door Rijn van Welij geschreven boek over de historie van de textielfabriek Molkenboer. Daarmee was voor Lizzy en haar man Albert Wiggers de cirkel rond. Bij haar onderzoek naar leven en werk van Hermanna Molkenboer bleek dat het archief van textielfabriek Molkenboer grotendeels verloren was gegaan. Met een aantal anderen slaagde Albert Wiggers er in toch nog heel veel (beeld)materiaal boven tafel te krijgen, waarmee het verhaal over de textielindustrie in Oldenzaal compleet kon worden gemaakt.
Voor Lizzy Van Schoot ging pas op latere leeftijd haar grote wens om te studeren in vervulling. Hoge rapportcijfers ten spijt, kreeg ze daarvoor de kans niet na afsluiting van de middelbare school. Pas op latere leeftijd volgde ze de opleiding MO Nederlands en was 18 jaar lerares Nederlands op mavo Woolde in Hengelo. Naast haar boek over Hermanna Molkenboer leverde ze ook bijdragen aan de Canon van Oldenzaal en het boek ‘Oldenzaal 14 eeuwen geschiedenis’. Toeval of niet, het leven van Hermanna Molkenboer maakt vanaf maandag 25 november deel uit van een expositie in het Palthe Huis in het kader van de campagne Orange the world, over geweld tegen vrouwen en meisjes.