Twente FM regio kort zij regionale korte berichten uit de gemeenten van Dinkelland, Losser, Oldenzaal, Tubbergen en Wierden die u lokaal op de hoogte houden.
We moeten steeds meer dingen digitaal doen, maar dit is niet zonder risico's. Om mensen wegwijs te maken op dit vlak, houdt Fundament een training Digitale Veiligheid in Overdinkel.
Deelnemers krijgen handige tips om hen weerbaarder te maken tegen bijvoorbeeld nep e-mails, oplichting en andere problemen. Het afgelopen jaar waren ruim 2,3 miljoen Nederlanders slachtoffer van online criminaliteit. Zeker goed om hier alert op te zijn dus. De training is op woensdag 15 januari van 10.30 tot 12.00 uur in 't Trefhuus in Overdinkel. Aanmelden kan via [email protected] of op 053-536 94 00.
Het leven is steeds duurder, wat ook voor Lossernaren goed merkbaar is. Inwoners die kampen met geldzorgen doen er goed aan om op tijd hulp te zoeken, zo benadrukt de gemeente.
Mensen die vragen hebben over hun financiële situatie, schulden of kampen met geldzorgen kunnen terecht bij het 'toegangsteam geldzorgen'. Deze helpen dan om inzicht en grip te krijgen op de situatie. Zij roepen wel op om hier niet te lang mee te wachten; bij beginnende geldzorgen is een en ander goed bij te sturen, maar bij grotere schulden is dit vaak lastiger. Trek dus op tijd aan de bel, zo is het goedbedoelde advies. Men kan hiervoor contact opnemen via 053-537 74 00.
De Veiligheidsregio Twente lanceert deze vrijdag een nieuwe campagne om Twente Veilig onder de aandacht te brengen. Dit is het platform voor risico- en crisiscommunicatie in de regio.
Mensen vinden er actuele informatie wanneer er een incident is met een grote impact. Daarnaast staat er algemene praktische informatie op waarmee mensen zich beter voor kunnen bereiden op verschillende risico's. Zo noemt men stroomuitval, een natuurbrand of risicovol weer. Doel is om mensen handelingsperspectief te bieden, zodat zij in ieder geval 'iets' kunnen doen om zich voor te bereiden. Kijk dus ook eens op: www.twenteveilig.nl
Op donderdag 12 december start in Denekamp het aftellen voor het komende jubileumjaar. In 2027 viert Denekamp het 750-jarig bestaan.
Op deze donderdag is het nog exact 750 dágen tot dit jubileumjaar van start gaat. Om dit te markeren zal voorzitter Arjen Meinders een projectie op de St. Nicolaaskerk in werking stellen. De aftrap markeert ook de lancering van de speciale jubileumwebsite, www.denekamp750.nl en diverse social media kanalen.
Vrijwel iedereen kan iets doen om energie te besparen. Maar waar begin je mee? Welke maatregelen zijn het meest effectief? En hoe kan ik dit bekostigen? Lossernaren die met dit soort afwegingen zitten kunnen terecht bij de lokale energieadviseur.
Dit is een onafhankelijke adviseur die werkt voor het energieloket van de gemeente. Deze adviseur komt dan thuis langs en denkt mee over het verduurzamen van de woning. Dit loopt uiteen van kleine aanpassingen zoals duurzame LED-verlichting, maar ook grotere investeringen zoals betere isolatie. Ook over mogelijke subsidies en andere regelingen kunnen zij adviseren. Kijk voor het aanvragen van zo'n advies op: www.energieloketten.nl/losser
Oldenzalers die hout stoken doen er verstandig aan om goed te letten op de weersomstandigheden en het stookadvies. Er zijn nog aardig wat mensen die een open haard of houtkachel hebben, maar deze kunnen ook overlast veroorzaken.
Zo ontstaat bij álle verbranding schadelijke uitstoot, waaronder fijnstof. Dit verergert luchtvervuiling en kan schade aan de gezondheid veroorzaken. De gemeente roept op om alleen bij goede weersomstandigheden te stoken, dus bij voldoende wind. De Stookwijzer geeft aan wanneer dit het geval is. Op www.oldenzaal.nl/houtrook-en-gezondheid staat meer informatie en tips.