Bij wijkcentrum de Goossenmaat bedachten ze anderhalf jaar geleden een wekelijks driegangenmenu voor bewoners. Het werd een daverend succes. En vrijwilligers zorgden dit jaar voor alweer de tweede editie van het kerstdiner in de wijk.
Elke donderdagavond schuiven zo’n dertig mensen aan bij het driegangendiner. “Het is mooi om te zien dat het nog steeds in trek is”, vertelt Roba Mahho Khamis, locatieverantwoordelijke van wijkcentrum de Goossenmaat. “Bewoners vinden het zelfs jammer als we gesloten zijn in verband met de vakanties.”
René Teerlink zorgt iedere week voor een gevarieerd menu. “In het begin van de week komen we bij elkaar om dat samen te stellen. Vervolgens halen we alle benodigdheden bij Albert Heijn aan de Nieuwstraat. De eigenaar van de winkel biedt ons producten aan voor weinig, omdat ze het daar een mooi initiatief vinden”, legt de kok uit. “Eerst maakten we een driegangenmenu voor 2,50 euro. In overleg met de wijkbewoners hebben we dit verhoogd naar 4,50 euro.”
Voor het kerstdiner pakt het wijkcentrum extra uit. “We hebben een uitgebreid voorgerecht op het menu staan met een aantal amuses. Verder serveren we kip- of varkensrollade met een verrassingsdessert”, laat Khamis weten. “Voor gasten die het eten mee willen nemen naar huis, maken we kleine pakketjes. We gooien hier niets weg, dat is zonde.”