Chef Marc van Ommen van Ristorante Il Municipio in Denekamp heeft het NK Pizza Bakken 2025 op de Horecava gewonnen. Volgens de jury was zijn pizza duidelijk de beste van alle veertien deelnemers. Het Italiaanse restaurant sleepte vorig jaar al zilver in de wacht, maar voor Marc van Ommen, die voor het eerst meedeed, kwam de titel totaal onverwacht. “ik heb er nog steeds geen woorden voor.”
Van Ommen zag zijn overwinning tot het laatste moment niet aankomen. “Toen tijdens de prijsuitreiking bekend werd wie nummer drie en twee waren, dacht ik: Hoor ik hier nog bij? Dat zijn namelijk deelnemers van hoog niveau.” Eleonora Orlando van Mangia Pizza in Amsterdam stapte met zilver van het wedstrijdpodium, het brons was voor Collin Meijers van Edge in Woerden.
De pizza van Marc van Ommen, genaamd ‘L’Italia incontra Twente’, heeft een topping van gorgonzola, kruidige stoofpeer, stroop van stoofpeer, Twentse ham, Parmezaanse kaas en fior di latte (mozzarella gemaakt van koemelk). Volgens de jury was Marc van Ommen met deze pizza de duidelijke winnaar van het NK Pizza Bakken, vooral ook vanwege de ‘de duidelijke identiteit’ door het gebruik van lokale ingrediënten uit Twente.
De jury vond de pizza van Marc van Ommen qua smaak het meest gebalanceerd. “Alles wat erop zat, konden we ook proeven. Verder was het deeg één van de beste van de competitie.” Aan het NK Pizza bakken 2025 deden veertien deelnemers mee. De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen vijftien minuten, twee identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld.