Verse croissants, cruffins en cinnamon rolls - vanaf vrijdag opent de nieuwe bakkerij Bitterzoet haar deuren aan de Zuiderhagen. Voor eigenaren René, Eva en Natasha Warmerdam is dit gesneden koek; in 2016 openden zij al lunchcafé Stoet, dat op steenworp afstand ligt.
Dochter Eva (26) gaat de nieuwe zaak runnen, terwijl haar ouders zich vooral focussen op de vestigingen in Enschede en Hengelo.
Het team bestaat uit volledig uit vrouwen, die vijf dagen per week vroeg opstaan om alles helemaal zelf te bakken. Eva’s persoonlijke favoriet? “Een cruffin met lemon en meringue vulling! Dat is een soort muffin van criossantdeeg. Zeker een aanrader!”
De afgelopen maanden werkte Eva aan het interieur, de menukaart en de verbouwing van het pand aan de Zuiderhagen. Bitterzoet heeft een Scandinavische stijl en een eigen menukaart, los van Stoet. “De verbouwing ging best soepel, alleen met de apparatuur was het soms een beetje spannend, maar we kregen ook hulp van het personeel van Stoet. Het is wel echt geworden zoals ik hoopte.”
De uitdaging ligt volgens de kersverse bakster vooral in haar onervarenheid in de branche. “De bakkerijwereld is voor mij helemaal nieuw, al heb ik natuurlijk wel ervaringen met lunch vanuit Stoet. Het is best spannend, maar ik heb er heel veel zin in.”
Lees verder onder de afbeelding.
“Donderdag hebben we een soort receptie voor familie en vrienden, die kunnen dan al komen proeven en vrijdag zijn we open voor iedereen.” Ook geeft Eva via Instagram twee Bitterzoet-shirtjes cadeau aan mensen die naar de opening komen.