Onder het motto "Wij laten molens draaien" zijn er in Denekamp donderdag 6 maart zes nieuwe broodproducten geintroduceerd. Deze broden worden gebakken door Bakkerij Frank Brunninkhuis uit Lattrop met meel dat op de Oortmanmolen in Lattrop wordt gemalen. De broden worden verkocht door PLUS Jan ter Steege.
Het initiatief komt van bakker Frank Brunninkhuis, die al regelmatig meel afnam van de Molenstichting en het ambachtelijk gemalen meel breder wilde inzetten. In supermarkt-eigenaar Jan ter Steege vond hij een de verkopende partner. Molenaar Hans Scheffer, werkzaam op de Oortmanmolen, sloot zich eveneens aan bij het project, waardoor een directe samenwerking tussen molen, bakker en winkel ontstond.
De broden zijn vanaf 6 maart iedere donderdag, vrijdag en zaterdag verkrijgbaar. Naast het meel voor deze broden levert de Molenstichting ook diverse meelproducten aan de supermarkt, zoals volkoren speltmeel, tarwemeel, boekweitmeel en pannenkoekenmeel.
Het assortiment bestaat uit vier molenbroden, een suikerbrood en een volkoren rozijnenwegge. Voor de namen van deze broden wordt een prijsvraag georganiseerd via de Facebookpagina’s van onder andere de Molenstichting Lattrop-Tilligte.